fbpx

5 Redenen waarom je ook dit jaar de zaal in moet gaan

De coronacrisis heeft een streep door de zaalcompetitie gezet. Bummer! Maar dat betekent niet dat je de zaal dit jaar moet overslaan. Sjoerd legt uit waarom zaalhockey zo goed voor je is. En waarom iedereen eigenlijk dit jaar zeker de zaal in moet duiken. Wil jij met ons programma meedoen? Schrijf je dan snel in.

1.Verdedigingstechnieken verbeteren

“In het hockey is het zo belangrijk om goed laag te zitten, zodat je snel kan reageren op wat er om je heen gebeurt. In de zaal leer je dat goed. Je doet niets anders, want zo voorkom je dat de tegenstander de bal door je heen speelt. Het resultaat? Getrainde bovenbenen, waar je op het veld hartstikke veel voordeel van hebt.”

2.onder druk hockeyen

“In de zaal is er altijd wel iemand van de tegenstander in de buurt om de bal van je af te pakken. Lang nadenken is dus geen optie. Snel schakelen is een vereiste. Door flink wat uren in de zaal te hockeyen, wordt je handelingssnelheid naar een hoger niveau gebracht.”

Sjoerd Marijne

In het hockey is het zo belangrijk om goed laag te zitten, zodat je snel kan reageren op wat er om je heen gebeurt. In de zaal leer je dat goed.

3.scoor als een pro

“Een lobje, harde push of schijnbeweging: in de zaal moet je in een split second bedenken hoe je de keeper passeert. Tijdens onze trainingen staan we stil bij de beste scoringstechnieken, maar ook bij wat de beste positie is in de cirkel. En die informatie helpt je ook op het veld.”

4.loopvermogen waar je u tegen zegt

“Wenden, keren, sprintjestrekken: na een potje zaalhockey is een bezweet voorhoofd gegarandeerd. Door in de zaal te hockeyen, is jouw conditie helemaal op peil wanneer we het veld weer op gaan.”

5.geen last van slecht weer

“Door de coronacrisis is al zoveel onzeker geworden, daar willen we het weer niet aan toevoegen! In de zaal is het lekker warm, en hebben we van nat en koud weer geen last. Daarnaast is onze locatie Maaspoort Sports & Events volledig coronaproof, volgens alle RIVM-richtlijnen. En kunnen onze activiteiten vanwege corona niet doorgaan? Dan bieden wij een 100% geld terug garantie.”